طرح وزارت دفاع فیلیپین برای تسهیل دسترسی نظامیان آمریکایی و دیگر متحدان این کشور به پایگاه های نظامی فیلیپین با مخالفت شدید گروه های ضدآمریکایی و حتی مقامات بلندپایه دولتی این کشور رو به رو شده است.

به گزارش مشرق به نقل از شین هوا، سناتور خوان پونس انریله، که به تازگی از سمت ریاست سنا کنار رفته است اما تا سال 2016 سناتور خواهد بود در این باره گفت توافقنامه نظامی آمریکا و فیلیپین تنها حضور موقت نظامیان آمریکایی را در خاک فیلیپین مجاز می داند.

انریله از جمله 12 سناتوری است که با تمدید توافقنامه ای که سال 1991 درباره استفاده نظامیان آمریکایی از پایگاه های نظامی فیلیپین امضا شد، مخالفت کردند. وی گفت: « سنا در سال 1999 این توافقنامه را برای استقرار موقت نظامیان آمریکایی در خاک فیلیپین تصویب کرد.»

این سناتور که از کارشناسان بلندپایه حقوقی فیلیپین به شمار می رود گفت در صورتی که وزارت دفاع به نظامیان آمریکایی اجازه دهد برای دوره ای نامحدود در خاک فیلیپین مستقر شوند، این مسئله باید به دادگاه عالی کشور ارجاع داده شود.

به گزارش خبرگزاری شین هوا از مانیل، والتر گازمین، وزیر دفاع فیلیپین همزمان با آغاز رزمایش دریایی مشترک با آمریکا گفت کشورش پایگاه های هوایی و دریایی جدید احداث نخواهد کرد، اما امکان دسترسی آمریکا، ژاپن و دیگر متحدان خود را به پایگاه های نظامی فعلی خود فراهم خواهد کرد. این رزمایش که دوم ژوییه پایان می یابد، بخشی از « راهبرد چرخش » آمریکا در آسیا به شمار می رود که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا قبلاً اعلام کرده بود.

وی گفت ما از ژاپن نیز برای شرکت در رزمایش مشترک استقبال می کنیم. اما نظامیان ژاپنی نمی توانند بدون امضای توافقنامه بین دو کشور نمی توانند در خاک فیلیپین بمانند.

وزیر دفاع فیلیپین در حالی این طرح را اعلام کرد که ابیگیل والت، سخنگوی ریاست جمهوری این کشور دیروز گفت بنیگنو آکینو، رئیس جمهور هنوز با اجرای این طرح موافقت نکرده است.

شماری از نمایندگان پارلمان فیلیپین نیز دیروز از دسترسی نامحدود نظامیان آمریکایی و ژاپنی به پایگاه های نظامی این کشور ابراز نگرانی کردند.

لوزویمیدا سی. ایلاگان، عضو مجلس نمایندگان فیلیپین در بیانیه ای اعلام کرد: « نام این طرح هر چه که باشد یک معنا بیشتر ندارد، و آن استفاده آسان نظامیان خارجی از تاسیسات فیلیپین است .»

وی گفت شرایطی که وزارت دفاع فیلیپین برای دسترسی نظامیان خارجی به پایگاه های نظامی کشور تعیین کرده است، به قدری « مبهم » است که به نظر می رسد به معنای توسعه مفاد توافقنامه مربوط به حضور موقت نظامیان آمریکایی در کشور است.

این عضو مجلس نمایندگان فیلیپین گفت وزارت دفاع با صدور مجوز استفاده نظامیان آمریکایی و ژاپنی از « شمار نامشخص و نامعین تاسیسات فیلیپین برای دوره ای نامعین » عملاً این تاسیسات را به پایگاه های نظامی تبدیل می کند.

دو تن دیگر از نمایندگان پارلمان فیلیپین به نامهای نری کولمرانس و کارلو زالاته نیز طرح وزارت دفاع را « اقدامی شرم آور و خیانت به کشور » دانستند که ناقض مصوبه سال 1991 سنای فیلیپین است که برای برچیدن پایگاه های نظامی آمریکا از خاک این کشور تصویب شده بود.

کولمرانس درباره تسهیل دسترسی نظامیان ژاپنی به پایگاه های نظامی فیلیپین نیز گفت نه تنها از حضور نظامی ژاپن در خاک فیلیپین استقبال نمی کنیم، بلکه نمی خواهیم هرگز چنین اتفاقی رخ دهد. وی گفت :« این طرح، توهین به سربازان کهنه کار و زنان ما است که در دوران جنگ جهانی دوم که از سوی ژاپن متحمل آسیب و رنج فراوان شدند.»

به گزارش خبرگزاری شین هوا از مانیل، زاراته نیز گفت افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه میندانائو موجب وخامت اوضاع امنیتی در این منطقه شده است.

وی گفت :« حقوق مردم پایمال شده است و با توجه به اینکه دولت فیلیپین نقض حقوق بشر توسط نظامیان آمریکایی را در منطقه میندانائو لاپوشانی می کند، توافقنامه حضور موقت نظامیان آمریکایی در واقع بی فایده است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس